Direct afspraak maken?

  023 - 561 80 70

  Main menu

  Tanden en kiezen trekken

  Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving.

  Hoe wordt een tand of kies getrokken?

  De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving. Zodra deze is ingewerkt, maakt de tandarts de tand los door een draaiende of wrikkende beweging te maken. Meestal wordt de tand of kies er in zijn geheel uitgetrokken. Als de tand of kies erg vast zit, zal hij er in delen worden uitgehaald.

  Doet een tandextractie pijn?

  Het trekken van een tand of kies kan een vervelend gevoel geven. Door de verdoving zult u echter geen pijn voelen.

  Eerste dagen na trekken van tanden en kiezen

  Tot de verdoving is uitgewerkt mag u geen warm voedsel eten of drinken. Probeer de eerste dag na de ingreep het roken of alcohol drinken tot een minimum te beperken. Daarnaast is het belangrijk om de bloedprop die zich vormt met rust te laten. Deze bloedprop beschermt het bot. Het kan voorkomen dat u kleine stukjes bot voelt die uit de holte komen. Maakt u zich niet ongerust, dat kan geen kwaad.

  In de eerste twee á drie dagen kan de wond iets gaan zwellen en oncomfortabel aanvoelen. U kunt dan pijnstillers (paracetamol of ibuprofen) tegen de pijn innemen. Mocht u antistollingsmedicijnen gebruiken en last hebben van nabloedingen, bel dan uw tandarts.

  Reinigen van uw mond na het trekken van tanden of kiezen

  Reinig de plaats waar de tand of kies getrokken is de eerste 6 uur na het trekken niet. Poets uw andere tanden zoals u normaal doet en doe voorzichtig in de buurt van de wond. U kunt de omgeving van de wond schoon houden met antibacterieel mondspoeling.

  Heftige pijnen kunnen duiden op een ontstoken tandholte

  Als u twee dagen nadat de tand is verwijderd heftige pijnen voelt opkomen, kan het zijn dat de bloedprop is losgeraakt of opgelost of voedselresten in de holte zijn gekomen. Het is belangrijk dat u naar uw tandarts gaat.

  Tandartsenpraktijk Spaarne

  Waddenweg 309
  2134 XL Hoofddorp

  Contact
  0235 61 8070
  info@tandartsspaarne.nl
  www.tpspaarne.nl

  Afspraak
  balie@tandartsspaarne.nl

  × Direct afspraak maken?